El president Puig visita Atzeneta d’Albaida per a compartir amb els veïns i els visitants de la comarca la missa, “Plega” i gran mascletà en honor al Crist de la Fe i del Mont Calvari

Reprodueix vídeo

Solemnitat del Santíssim Crist Atzeneta

El dissabte 24 de setembre, era el torn del venerat i volgut Crist de la Fe i del Mont Calvari d’Atzeneta d’Albaida. Una devoció que compta ja amb més de tres-cents anys d’història, molt arrelada entre el seus veïns. Un dia intens, on després de la matinera missa en l’ermita i la baixà té lloc altra litúrgia amb l’acompanyament del cor, aquesta vegada en una l’església abarrotada de fidels.

A les primeres fils trobem a tots els protagonistes de la festa: les dames i la Regina van de blanc amb teula i mantellina; les clavariesses, de negre i també els membres de la corporació amb el seu alcalde, Pepe Descals.

Finalitzada la santa missa, els carrers s’omplin de música i d’alegria amb la tradicional “Plega”. Un acte que, com els següents, els veïns d’Atzeneta i els visitants de la comarca van compartir amb el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig.

Les festeres es lleven les teules i mantellines, també les clavariesses, que es posen mantó de Manila. Acompanyades per la banda de música i autoritats, realitzen un passa carrer en el qual van col·locant a veïns i forasters les “creuetes”.

El passa carrer finalitzaria al moment de gaudir de la gran mascletà disparada per la pirotècnia Aitana de la veïna Bèlgida.

Des d’aquest paratge era el moment de valorar les festes, que després de la pandèmia, han estat tot un èxit.

En tan sols unes hores, la pólvora donarà pas de nou a l’emoció i fervor pel patró amb la processó de la vesprada.

Solemnitat del Santíssim Crist Atzeneta

Comarcal.TV

Solemnitat del Santíssim Crist Atzeneta

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés