L’Ajuntament de Xàtiva renova el conveni de col·laboració amb la JLF amb una subvenció de 100.000 euros

Reprodueix vídeo

Subvenció de 100.000 euros a la Junta Local Fallera de Xàtiva

La Junta de Govern ha aprovat el conveni de col·laboració entre la Junta Local Fallera i l’Ajuntament de Xàtiva, per la qual s’atorga una subvenció directa de 100.000 euros per a l’exercici fallers 2023, destinats a la realització d’una sèrie d’activitats i actes fallers.

La principal novetat d’aquest any és que el 80% d’aquesta subvenció s’atorgarà de manera anticipada, per tal de garantir la celebració d’actes de les pròximes setmanes, mentre que el 20% restant s’abonarà a la justificació de la subvenció, supeditat a la justificació prèvia del total de l’import abans del 31 d’octubre de 2023.

La JLF Xàtiva, amb més de 75 anys d’història, duu a terme una important tasca de difusió cultural a nivell local. Ja que al llarg de l’any organitza i desenvolupa activitats que, encara estant vinculades directament al món de les falles, suposen una gran oferta per a la ciutat ja que es poden considerar d’importància sociocultural, tant en aspectes lúdics com educatius, ja que es duen a terme accions com ara teatre o exposicions artístiques.

Entre les activitats que es duen a terme al llarg de l’any destaquen el Mig Any Faller, les cavalcades, l’exposició del Ninot. Les publicacions diverses i el llibre de la JLF, diferents concursos culturals (cartell, narrativa, poesia satírica, portadella, fotografia…). A més d’actes protocol·laris intrínsecs com ara la Proclamació, el Nomenament o la Presentació de les Falleres Majors de Xàtiva.

Les falles de Xàtiva aglutinen a més de 5.000 persones a la ciutat repartides en 19 comissions i en nombrosos negocis vinculats a aquesta festa.

Comarcal.TV

Subvenció de 100.000 euros a la Junta Local Fallera de Xàtiva

 

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés