Mazón visita La Vall d’Ebo i anuncia els primers paquets de mesures de suport a les poblacions afectades per l’incendi del passat 13 d’agost

Reprodueix vídeo

Suport de Diputació La Vall d’Ebo

El president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón, ha visitat La Vall d’Ebo des d’on ha anunciat un paquet extraordinari i urgent de mesures de suport als alcaldes de les poblacions afectades per l’incendi que es va declarar en la zona el passat 13 d’agost. Tres dels principals eixos d’acció que ha avançat el responsable provincial es concreten en un pla de promoció turística per a estimular l’arribada de visitants a la zona; un pla integral de camins i vials per a implementar la connectivitat entre les valls, així com una sèrie d’avantatges fiscals a través de SUMA dirigides a alleujar la càrrega financera dels contribuents de les poblacions damnificades.

Les mesures que ha detallat Mazón als edils abasten, a més, accions de cooperació i assistència a municipis, medi ambient i fons europeus.

En aquest punt, el president ha volgut fer una crida a l’administració autonòmica perquè aqueixos beneficis fiscals s’estenguen també a les competències autonòmiques en el seu tram de l’IRPF i en compensacions als autònoms afectats.

També ha destacat la necessitat de reimpulsar el turisme d’interior, des del Patronat Costa Blanca.

Finalment, Mazón ha incidit en l’aposta per incrementar el percentatge d’ajuda per a les localitats en risc de despoblació

Així com per impulsar un pla integral de restauració de camins i vies provincials que rondarà entre els 700.000 i el milió d’euros extraordinaris.

Aquesta línia d’ajudes es completa amb la posada a la disposició dels consistoris d’un equip tècnic de la Diputació.

El president s’ha reunit a l’Ajuntament de La Vall d’Ebo amb una quinzena d’alcaldes de les comarques de la Marina Alta i El Comtat.

Arrasades per l’incendi, produït a causa d’un llamp sec i que, després d’arrasar més de 12.000 hectàrees.

Per part seua, l’alcaldessa de La Vall d’Ebo ha traslladat als mitjans la seua satisfacció per les mesures acordades.

Suport de Diputació La Vall d’Ebo

Comarcal.TV

Suport de Diputació La Vall d'Ebo

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés