Tabick de Llombai amb una coca de productes valencians i brasilers guanya el concurs nacional d’Oliva

Reprodueix vídeo

Vè Concurs Nacional de Coques d’Oliva

La coca elabora pel restaurant Tabick Arrossos i Brases, de Llombai, ha guanyat el primer premi del cinquè Concurs Nacional de Coques Ciutat d’Oliva. Certamen que s’ha celebrat aquest dilluns 13 de maig  al Centre Polivalent. El xef Salva Barberá ha optat per una coca fusió amb productes brasilers i valencians. S’emporta trofeu, xec de 1000 euros i diploma acreditatiu de la “Millor Coca del Món”.

El segon premi, dotat amb 500 euros, fou a parar a l’establiment Xavi a la Sal de Xàbia amb la creació “Coca de la abuela Dolores”. El tercer premi, amb xec de 250 euros va ser per al restaurant Juan XXIII de Benifaió. A més a més el Forn Sant Josep del Palmar, en València s’emportaria el premi a la coca més creativa. La millor coca elaborada amb productes tradicionals fou per al restaurant Tremendo d’Ontinyent. I la millor escola de cuina de les set participants va anar a parar al CdT de Dénia.

27 foren els establiments participants al concurs, el que suposa tot un èxit de convocatòria.

Cap destacar el gran ambient regnant durant tot el matí a  més de la presència de nombroses autoritats elogiant el concurs. Una cita qe situa a Oliva en el mapa culinari i alhora turístic amb un producte molt tradicional.

Servida com a complement o com plat principal, aquesta barreja de productes tradicionals de gran valor situats sobre una base de massa de farina ha escalat posicions gràcies a la promoció que Oliva ha pogut transmetre.

I per a continuar creixent i que no minve la qualitat, Cotaina va reclamar un sistema d’identificació als establiments que fan coques per part de la Generalitat Valenciana.

Un concurs de renom que va comptar amb un jurat de gran nivell; entre els quals estaven German Carrizo, xef de Fierro de València amb una Estrella Michelín. També Philippe Regol, premi nacional de gastronomia al seu blog Observación Gastronómica. I, a més, Melinda Padilla, Maje Martínez, Rubén Fenollar, Enric Canet i Rocio Riquelme, president de Mujeres por la Gastronomia.

Vè Concurs Nacional de Coques d’Oliva 

Comarcal.TV

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés