Tanxugueiras i Flora d’el Diluvi causen sensació amb un potent show que inaugura el Festival de Nits al Castell de Xàtiva

Reprodueix vídeo

Tanxugueiras i Flora d’el Diluvi a les Nits del Castell de Xàtiva

Davant un públic entregat Xàtiva encetava el passat dissabte 8 de juliol el Festival Internacional de Música Nits al Castell amb un concert potent de les galegues Tanxugueiras amb la col·laboració de la valenciana Flora, del grup El Diluvi. Va exhaurir fa setmanes les entrades disponibles. A més a més amb el seu primer àlbum, publicat en 2018, el trio inicia una trajectòria que les portarà a recórrer en tan sols 3 anys més de 100 escenaris de tot el planeta. Acompanyades de les seues panderetes. En 2019 aplega «Contrapunto», un disc que incrementa les revolucions de la música gallega amb la reinterpretació de coples tradicionals plenes d’arranjaments i harmonies diverses. El passat any 2022 van llançar  el seu disc «Diluvio», amb el qual estan recorrent tot l’Estat espanyol.

«Tanxugueiras» és el grup conformat per Sabela Maneiro, Aida Tarrío i Olaia Maneuro, tres «cantareiras» que reinterpreten els sons d’una tradició mil·lenària com la música celta.

Fusionant-la amb ritmes urbans més propers al trap o a l’electrònica. El trio recull el llegat de les «pandeireteiras», les dones que van treballar per mantindre viva la música tradicional gallega. El seu reconeixement a nivell nacional va aplegar el passat any 2022, amb el Festival «Benidorm Fest». No van guanyar, però la seua cançó «Terra», es va convertir en la favorita del públic i va causar sensació en tot el país.

Però Tanxugueiras no van estar a soles a l’escenari, perquè les acompanyava Flora, líder i cantant del grup valencià El Diluvi. Així la idiosincràsia d’aquest grup cassa a la perfecció amb el trio gallec. Juntes cantaren una versió de “Cambia todo”.

Tanxugueiras obri així amb gran èxit la vintè-quarta edició de Nits al Castell que compta amb un cartell de luxe.

Per acudir als espectacles es recorda que no està permès l’accés fins al castell amb vehicle privat, oferint des del propi Festival un servei d’autobús inclòs amb l’entrada i pàrquing gratuït del Centre d’Especialitats.

Tanxugueiras i Flora d’el Diluvi a les Nits del Castell de Xàtiva

Comarcal.TV

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés