Tanxugueiras i Flora, la cantant de El Diluvi, inauguren la XXIV edició del Festival Nits al Castell de Xàtiva

Reprodueix vídeo

Tanxugueiras i Flora inauguren la XXIV edició del Festival Nits al Castell de Xàtiva

Aquest dissabte 8 de juliol s’inicia la XXIV edició del Festival Internacional de Música Nits al Castell, i ho farà amb un concert que reunirà a l’escenari a les galegues Tanxugueiras amb la valenciana Flora, del grup El Diluvi, i que va exhaurir fa setmanes les entrades disponibles.

«Tanxugueiras» és el grup conformat per Sabela Maneiro, Aida Tarrío i Olaia Maneuro. Tres «cantareiras» que reinterpreten els sons d’una tradició mil·lenària com la música celta, fusionant-la amb ritmes urbans més propers al trap o a l’electrònica. El trio recull el llegat de les «pandeireteiras», les dones que van treballar per mantindre viva la música tradicional gallega. Malgrat que porten ja alguns anys al món de la música, el seu reconeixement a nivell nacional va aplegar el passat any 2022, amb el Festival «Benidorm Fest», on es va triar la cançó representant d’Espanya a Eurovisió.

No van guanyar, però la seua cançó «Terra», cantada en gallec i evocant els sons tradicionals, es va convertir en la favorita del públic. Amb el seu primer àlbum, publicat en 2018, el trio inicia una trajectòria que les portarà a recórrer en tan sols 3 anys més de 100 escenaris de tot el planeta. Sempre acompanyades de les seues panderetes.

En 2019 aplega «Contrapunto». Un disc que incrementa les revolucions de la música gallega amb la reinterpretació de coples tradicionals plenes d’arranjaments i harmonies diverses. El passat any 2022 van llançar el seu disc «Diluvio», amb el qual estan recorrent tot l’Estat espanyol amb un potentíssim show.

Però Tanxugueiras no estaran soles a l’escenari, perquè les acompanyarà Flora, líder i cantant del grup valencià El Diluvi. La idiosincràsia d’aquest grup casa a la perfecció amb el trio gallec ja que aposten per una identitat pròpia. Convertint-se així en hereus d’un llegat que es remunta a històrics del folk valencià com Al Tall o Carraixet. Actualitzant-lo amb la fusió d’altres estils i una sonoritat absolutament vigent.

Per als espectacles de Nits al Castell no estarà permès l’accés fins al Castell amb vehicle privat.

No obstant s’oferirà des del propi Festival un servei d’autobús inclòs amb l’entrada. Així com també el pàrquing gratuït del Centre d’Especialitats. Els autobusos eixiran des de les 20:30 fins les 22:30 hores des de la plaça de l’Espanyoleto cap al Castell, realitzant el mateix camí de tornada en finalitzar el concert i durant les dues hores posteriors. A la mateixa plaça hi haurà un punt de venda on es podran aconseguir les entrades que puguen quedar disponibles en taquilla abans del concert.

Tanxugueiras i Flora inauguren la XXIV edició del Festival Nits al Castell de Xàtiva

Comarcal.TV

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés