Tot a punt per a celebrar les festes de Moros i Cristians d’Albaida amb l’entrada del 9 d’octubre en directe per la TV Comarcal

Reprodueix vídeo

Tot a punt per a celebrar les festes de Moros i Cristians d’Albaida

Les festes de Moros i Cristians d’Albaida, nascudes en 1967 tenen el seu dia gran el 9 d’octubre, en la festa dels valencians. Quan ambdós exèrcits engalanen els carrers i li donen una vida i un sentir extraordinari que fan que la localitat siga centre turístic comarcal. Un acte que, novament, serà retransmès en directe per la TV Comarcal perquè els espectadors pugen gaudir de la música, trages, fantasia, llums, espectacles i carrosses que envaeixen tot el recorregut. I on aquest any brillaran les capitanies que ostenten la Filà Muntanyesos pel bàndol de la creu. I els Berberiscos pel bàndol de la mitja lluna.

Una festa, d’interès turístic autonòmic, que el passat 30 de setembre va ser pregonada per Damián Sempere. Qui aquest any compleix el 25 aniversari de la seua capitania.

Tanmateix, el programa s’enceta el 8 d’octubre amb la Nit de l’Olla; el 9 es destina a l’entrada; el deu els protagonistes seran els més menuts amb l’entrada infantil i ofrena per la vesprada i conclouen el dia onze amb les ambaixades a la plaça Major. En aquest punt el president és crític amb l’ús de la pólvora cada vegada més limitat.

Aquesta nova junta, la JUCEF porta cinc anys treballant per fer més gran i millor la festa morocristiana albaidina i d’ells va nàixer, entre altres iniciatives, aquest Espai de la Festa inaugurat el passat mes de març, una exposició permanent que recull la història de la mateixa i que sempre està obert per a rebre més donacions.

Així Albaida escalfa motors per als dies grans on els actes de festes patronals s’enllacen amb els de Moros i Cristians.

Tot a punt per a celebrar les festes de Moros i Cristians d’Albaida

Comarcal.TV

Tot a punt per a celebrar les festes de Moros i Cristians d’Albaida

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés