Trobada d’Escoles en Valencià de la Vall d’Albaida

Reprodueix vídeo

Trobada d’Escoles en Valencià de la Vall d’Albaida

El dissabte la trenta-cinquena Trobada d’Escoles en Valencià de la Vall d’Albaida va omplir de verd els carrers d’Ontinyent en una jornada multitudinària afavorida pel bon oratge, un ambient totalment festiu alhora que reivindicatiu i la participació de milers de xiquets procedents de tots els racons de la comarca i més enllà. L’alumnat es va concentrar al carrer Santa Anna des d’on partia una cercavila que culminaria a la plaça de la Coronació. Epicentres de l’esdeveniment amb més d’un centenar de tallers i paradetes a càrrec de les comunitats educatives, associacions i institucions.

Organitzada per la Coordinadora de la Vall d’Albaida per la Defensa i Ús del Valencià i Escola Valenciana, la Trobada va comptar amb el recolzament de l’Ajuntament d’Ontinyent. Que va cedir les seues infraestructures i l’impuls de les associacions de mares i pares dels col·legis de la localitat.

Pel que fa als tallers i paradetes, moltes d’elles van estar enfocades a la cura del medi ambient i l’emergència climàtica. Protagonista de les Trobades d’Enguany que porten el lema “Recuperem el verd amb Carme Miquel”. Les samarretes dels participants també duen el rostre d’aquesta mestra, escriptora, ecofeminista i activista per la llengua i el País.

Pel que fa a la cercavila es va comptar, entre altres amb la participació de la Colla de Dolçainers i Tabaletes el Regall, les Xanques de l’IES l’Estació i de la Muixeranga de la Vall d’Albaida que va fer una demostració durant el recorregut.

Altre dels plats forts de la jornada fou l’actuació de la cançó de la trobada, entonada dues voltes. Una vintena de xiquets del col·legi la Solana d’Ontinyent de molt curta edat, acompanyats pels músics del conservatori.

Comarcal.TV

Trobada d’Escoles en Valencià de la Vall d’Albaida

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés