Un any més, el carnestoltes troba en Bèlgida la seua expressió més popular amb actes únics i singulars com la tradicional “enfarinà”

Reprodueix vídeo

Enfarinà de carnestoltes a Bèlgida

Bèlgida ha celebrat aquest cap de setmana tres dies intensos de Carnestoltes on la diversió ha estat la protagonista. Una festa que ha evolucionat encara que la base continua sent la mateixa amb les danses i l’enfarina com punts àlgids.

Gaudint d’ella des dels seus orígens que es remunten als inicis del segle XIX. Moment en què el còlera va assolar la població amb els seus estralls i, no satisfet el veïnat amb les rogacions de rúbrica, va acordar celebrar acabada la pesta la Festa de Sant Ramón el diumenge que precedeix a la quaresma, i ball o dansa en els set dies següents.

Una festa que corre a càrrec dels quintos d’enguany, els joves que compleixen 18 anys, que només en aquesta vesprada van repartir fins a 40 quilos de farina.

Declarada d’Interès Turístic Local de la Comunitat Valenciana, l’enfarinà ha anat evolucionant i també enriquint-se al llarg dels anys amb un extens programa d’actes.

Multitud de gent s s’embranca en una singular batalla de farina en la que la plaça s’ompli poc a poc de colles d’amics tots disfressats. El millor ambient es va traslladar directament als carrers del poble, on grans i menuts van lluir les seves acolorides disfresses per gaudir de la farina, que acaba tenyint absolutament tot; la roba, la cara i el cap dels veïns i visitants.

Amb eixa alegria, n’estem segur de que el cap de setmana va ser intens… Carnestoltes de Bèlgida, una festa que paga la pena visitar i viure tots els anys.

Enfarinà de carnestoltes a Bèlgida

Comarcal.TV

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés