Un nou ofegat en el Xúquer al seu pas per Sumacàrcer constata l’elevat risc de les platges fluvials tan nombroses a les nostres comarques centrals

Reprodueix vídeo

Molta precaució als rius

El mes de juliol finalitza amb un nou ofegament a la Comunitat Valenciana. En aquest cas en un espai recreatiu fluvial, l’Illa de l’Esgoletja, una zona de bany del riu Xúquer situada entre Antella i Sumacàrcer. Un jove de 18 anys és l’última víctima. A penes sabia nadar segons ha reconegut la família a les autoritats i als investigadors. El succés posa de relleu el buit legislatiu en què es troben es ajuntaments. Al tractar-se de rius protegits queden fora de les competències municipals. L’Ajuntament de Sumacàrcer porta anys alertant del perill i posant en pràctica les poques mesures restrictives que li permet la legislació ja que no tenen l’obligació de posar un socorrista però sí està perfectament indicat que és una zona de bany perillosa.

 A peu de riu els banyistes a més d’apel·lar a la responsabilitat individual sí consideren necessària la presència d’un socorrista.

 Ja fa anys aquest consistori va reforçar els controls d’accés a aquest paratge per evitar massificacions, el que a més garanteix la rapidesa en la mobilització de l’equip sanitari.

A la nostra Comunitat hi ha 13 zones de bany continental. Per exemple a la comarca de la Canal de Navarrés trobem el riu Bolbaite, Playamonte en Navarrés que sí compta amb socorrista i un aforament de 600 persones diàries i el Gorgo de l’Escala en Anna. En tots els casos no hem d’exposar-nos a riscos innecessaris.

Molta precaució als rius

Comarcal.TV

Molta precaució als rius

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés