Un projecte musical i amb llenguatge de signes del col·legi Santa Maria d’Ontinyent guanya el concurs de Creu Roja Ciutat 11

Reprodueix vídeo

Un projecte musical del col·legi Santa Maria d’Ontinyent es premiat

“La màgia de les mans: la música que veiem” és el nom del projecte del col·legi Santa Maria d’Ontinyent guardonat per Creu Roja per la seua destacada contribució a la inclusió escolar per a apropar als alumnes a la llengua de signes.

El primer concurs de bones pràctiques Ciutat 11, convocat per Creu Roja en la Comunitat Valenciana amb la finalitat de reconèixer el treball que es ve realitzant per part dels centres educatius i les administracions locals en l’àmbit de l’Agenda 2030 i en concret en la seua contribució a l’ODS 11 “ciutats inclusives, segures, sostenibles i resilients”. Així l’acció s’emmarca dins del projecte d’Educació a la Ciutadania Ciutat 11 finançat per la Generalitat.

D’entre tots les candidatures de Centres Educatius han sigut guardonats tres col·legis, cadascun d’ells en una categoria: inclusió, sostenibilitat i patrimoni. El Santa Maria d’Ontinyent ha guanyat la categoria d’Inclusió amb aquest projecte musical inclusiu que busca unir a persones de diferents comunitats a través del poder de la música i el llenguatge de signes. Una acció innovadora que es centra en l’adaptació d’una cançó que no sols s’escolta sinó que també es sent i es veu.

La idea va nàixer del propi context educatiu, en l’aula de música del col·legi. La cançó elegida és “De Bonesh” del grup Oques Grasses, un tema inspirador i realista, perfecte per a treballar els valors en l’aula. Uns valors així que aspiren a construir ponts entre les persones i demostrar que la música és un llenguatge que pot unir-nos a tots.

Un projecte musical del col·legi Santa Maria d’Ontinyent es premiat

Comarcal.TV

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés