Una Fira de Xàtiva sense soroll en la jornada del divendres 18 d’agost per a visibilitzar a les persones amb TEA

Reprodueix vídeo

Una Fira de Xàtiva sense soroll 

Aquesta és una iniciativa que va nàixer al 2019 i que s’ha mantes en la programació de la Fira d’Agost de Xàtiva. Parlem d’ “una fira sense soroll” en la qual les atraccions funcionen sense música, a l’igual que les parades. Tot per tal de facilitar que les persones amb trastorn de l’espectre autista i Asperger puguen gaudir d’un dia de Fira en les millors condicions possibles. En aquest 2023 les atraccions s’han quedat mudes en la jornada del divendres 18 d’agost. L’horari? de 10 del matí a una i mitja i de sis a vuit de la vesprada.

Una proposta, efectivament, que va nàixer des d’Axatea, associació de familiars de persones amb TEA. A més de l’Ajuntament, ha comptat amb el recolzament dels representants de les atraccions; encara que ambdós tenen altra demanda, que la jornada s’allargue fins les deu de la nit.

I dins d’aquesta jornada inclusiva, Axatea també ha organitzat dins de l’espai corresponsable però en aquest cas en plena Albereda Jaume I un taller infantil. Ací els participants han pogut decorar gots i treballar amb argila.

Una Fira de Xàtiva sense soroll 

Comarcal.TV

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés