Unes ambaixades plenes de força d’Agullent

Reprodueix vídeo

Unes ambaixades plenes de força i declamades d’Agullent

Tradició pura i solemne eloqüència defineixen les Ambaixades d’Agullent, les disputes dialèctiques on els exèrcits moros i cristians s’alternen el poder de la vila. Pel matí prenen el castell els moros i per la vesprada els tirs d’arcabusseria ressonen per tot el poble avisant la imminent reconquesta del castell per part dels cristians.

Minuts abans el públic abarrota la plaça i els balcons que l’envolten inclús  el patró Sant Vicent Ferrer es converteix en testimoni d’aquesta representació plena de força que cada anys ens porta davant l’espill de la història i que comença amb l’entrada  dels estendards dels cristians i l’ambaixador a cavall, franquejat per la capitana i  banderer.

Aquesta batalla sense armes sinó feta de paraula continua amb la presència de l’alcaide moro què vol conèixer les intencions del cristià.

Per al cristià sense la fe de Deú, el món s’abisma en la perversió i el mal triomfa sobre el bé.

El moro no té per tant, altra alternativa que cedir al consell i entregar el poble i la plaça.

Perquè els moros estan convençuts que els cristians són valents en la paraula però no en la batalla.

Ja vençuts, els representants dels bàndols de la mitja lluna ixen del castell mentre l’exèrcit cristià també s’aproxima. Acabats els parlaments i enlloc d’enfrontament hi ha abraçades mentre la capitana cristiana, Elena Ferri, alça victoriosa les claus de la fortalesa. Aquesta ha sigut novament una ambaixada espectacular, emotiva i molt significativa declamada a la perfecció per ambdós protagonistes.

I apareix la Mahoma que si pel matí balla per la vesprada amb la victòria dels cristians és desterrada.

 I amb tots els membres de les diferents filades presents, la capitania cristiana 2023 que recau als Almogatens ofereixen als presents una última demostració del seu regnat recuperat posant punt i final a unes festes de les més participatives en anys.

Un programa que ha finalitzat hui al matí a l’ermita de Sant Vicent on s’ha celebrat la missa en sufragi de tots els festers difunts.

Unes ambaixades plenes de força i declamades d’Agullent

Comarcal.TV

Unes ambaixades plenes de força i declamades d'Agullent

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés