Vallada dona la benvinguda a les Festes Patronals del 2022 amb el pregó i el tradicional bou en corda

Reprodueix vídeo

Vallada dona la benvinguda les Festes 

El dijous 18 d’agost, Vallada encetava les tan desitjades Festes Patronals amb la lectura del pregó des de la balconada de l’Ajuntament. Les ganes es palpaven en l’ambient d’un poble que es va reunir al carrer per a reviure, deixant el temps de pandèmia enrere, un dels moments més esperats de l’estiu.

Les mirades estaven posades en la jove Candela Cano, la Reina de les Festes d’enguany, que era l’encarregada d’anunciar els dies grans en honor a Sant Bertomeu, la Mare de Déu de Gràcia i el Santíssim Crist del Calvari.

Un poble que no la deixava sola. Ni a ella ni als màxims representants de la festa, l’extens grup de festers i també el president.

I també, com sempre, en l’acte no va faltar l’esclat de la llarguíssima traca aèria que posava els vells de punta al veïnat que abarrotava la plaça.

I després el soroll i l’olor de la pólvora, la música de dolçaina i tabal va amenitzar l’espera fins que arribava el bou en corda.

Les primeres carreres anuncien la proximitat de l’animal que serà portat pels carrers del poble lligat amb una corda. Els i les participants es posicionen davant o darrere del bou, perseguint-lo i sobretot gaudint i fent gaudir de la tradició al públic.

El bou en corda de les Festes Patronals de Vallada és una variant de la tauromàquia mediterrània i és només un dels molts actes taurins.

Vallada dona la benvinguda les Festes 

Comarcal.TV

Vallada dona la benvinguda les Festes 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés