Vicent Mompó nou president de la Diputació de València amb el suport de Vox i el vot d’Ens Uneix a si mateix

Reprodueix vídeo

Vicent Mompó nou president de la Diputació de València

Vicent Mompó, candidat del grup popular, ha sigut elegit aquest divendres president de la Diputació de València amb els vots dels 13 representants del seu partit i dels dos diputats de Vox. El vot a si mateixa, en primera i segona ronda, de la candidata d’Ens Uneix, Natalia Enguix, no ha permès desfer l’empat entre el candidat socialista, Carlos Fernández Bielsa, i el mateix Mompó, qui ha sigut investit president en liderar el grup amb major representació en la corporació provincial. Ens Uneix, el partit de Jorge Rodríguez, ha mantingut la seua posició fins al final i ha donat la corporació als populars.

Després de rebre la vara de comandament i donar veu als portaveus dels diferents grups, Vicente Mompó ha pronunciat les seues primeres paraules com a president.

Assegurant que creu fermament en una institució vital per a les comarques i els pobles, especialment els més xicotets.

En l’apartat d’agraïments no s’oblida dels seus socis de govern i també destaca les donades a Ens Uneix per acceptar les disculpes sobre el cas Alqueria encara que arriben tard.

El torn dels portaveus de cada grup l’ha obert Natalia Enguix, la diputada d’Ens Uneix, partit que tenia la clau de la governabilitat provincial, qui ha justificat així la no arribada a un acord amb el PSPV.

La intervención més dura ha estat la de Dolors Gimeno, portaveu de Compromís. Que ha carregat contra Ens Uneix i el PSPV per no a ver complit amb el seu mandat amb la ciutadania.

Seguidament prenia la paraula Carlos Fernández Bielsa qui ha demanat perdó a la militància socialista i també a la societat progressista.

Reme Mazzolari, del PP, ha tret muscle per ser la formació més votada i ha enaltit la figura del president.

Vox ha reclamat una Diputació forta.

Els populars, un dia després d’investir a Carlos Mazón com president de la Generalitat, conquisten la Diputació de València. Aaconseguint no només estar al front dels ajuntaments de les tres capitals sinó també de les tres diputacions. Però en el cas de la de València és l’única on no tenen majoria absoluta.

Vicent Mompó nou president de la Diputació de València

Comarcal.TV

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés