Villalonga festeja el dia de la Mare de Déu de la Font amb el trasllat de la imatge des de la Capella fins a l’Església i una solemne missa en el seu honor

Reprodueix vídeo

Villalonga festeja dia de la patrona

Aquest passat dimecres, 17 d’agost, Villalonga homenatjava la seua patrona, la Mare de Déu de la Font amb el tradicional trasllat de la imatge des de la Capella fins a l’Esglesia, acompanyada per vint-i-una salves. Al voltant del migdia dins de la capella, considerada Bé de Rellevància Local i situada a la plaça de la Font del municipi saforenc, la vintena de portadors que participen en l’acte es preparaven per al mateix, mentre arriben per a acompanyar la Mare de Déu les set Majoralesses del 2022 amb la Banda de Música de Villalonga.

Amb el volteig de campanes i a muscles ix la imatge de la Mare de Déu, una escultura policromada renaixentista. Amb corona inclosa, la imatge només fa 13 de centímetres d’altura sent així una de les verges més menudes de la Diòcesis de València. Tot i això es representa estilitzada amb l’infant suportat pel braç esquerre de la mare i al dret un ram de lliris. El Jesuset, vestit de roig i daurat, està disposat de manera seient amb els bracets estirats, subjectant un objecte redó que representaria el planeta Terra.

Complint amb la tradició, la imatge passeja pel curt trajecte que separa la Capella de l’Església acompanyada pel clergue, les autoritats locals i per les Majoralesses d’enguany; Andrea Pérez, Julia Fabiá, Isabel Muñoz, Laura Cerrato, Eva Garrigós, Yolanda Navarro i Mª Teresa Garcia, un grup de dones que estan a càrrec de tindre cura de la Mare de Déu de la Font i de la Capella on es guarda i de fer la festa de la Patrona cada 17 d’agost.

Aquest grup es renova cada any. La tradició diu que el dia de Corpus les integrants del nou grup van a la processó de la santa Custòdia vestides de color i acompanyant al grup que eixe any fa la festa que sempre van vestides de negre.

L’endemà del 17 d’agost les majoralesses entreguen les claus de la capella al nou grup i així va fent-se tots els anys.

Ja dins de l’Església es celebra una Missa Solemne cantada per la Coral Renaixença.

Segons la llegenda local, la imatge titular va ser trobada surant al riu Serpis el 1708 per Senén Pla. El 1712, durant una perllongada sequera, va fer pública la seua troballa, va col·locar la imatge al costat d’un pou sec i, després de les rogatives dels fidels, l’aigua va començar a brollar. Arran d’aquest fet, la xicoteta imatge va ser nomenada patrona de Villalonga i el 1719 va començar la construcció d’una capella en el seu honor.

Villalonga festeja dia de la patrona

Comarcal.TV

Villalonga festeja dia de la patrona

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés