El Palomar acull del X Concurs del Cant del Tord organitzat per APAVAL i “Amics del parany de la Vall d’Albaida”.

Reprodueix vídeo

X Concurs del Cant del Tord

La Font de Sis d’El Palomar va ser l’escenari del X Concurs del Cant del Tord el passar dissabte 5 de novembre, una trobada competitiva organitzada per l’Associació d’Amics del Parany de la Vall d’Albaida i l’Associació de Paranyers de València-Catalunya-Aragó i Balears, APAVAL, amb el patrocini de l’Ajuntament del Palomar i la Mancomunitat de la Vall d’Albaida.

A més una de les particularitats del concurs es que es fa cantar al tord en novembre, fora del seu temps natural, la primavera.

Durant l’esmorzar posterior al concurs es van fer entrega dels guardons als premiats en les diferents categories i dels reconeixements a paranyers que han lluitat en defensa per aquesta cultura i tradició; una cita que va comptar també amb el recolzament institucional amb la presència de l’alcalde d’El Palomar i el president de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida.

Els professionals no van desaprofitar l’encontre per a posar de manifest les seues necessitats respecte al món del tord. Ja han sol·licitat a la Generalitat Valenciana que permeta les proves del cesto-malla, una tècnica proposada com alternativa a l’envisc.

Aquest concurs demostra que la tradició del parany continua molt viva i és molt més que una modalitat de caça, és cultura.

Comarcal.TV

X Concurs del Cant del Tord

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés