Xàtiva acull el divendres la II Jornada Internacional d’Epidemiologia que revelarà la investigació sobre el consum de drogues a través de les aigües residuals

Reprodueix vídeo

Xàtiva acull el divendres la II Jornada d’Epidemiologia

Aquest divendres 7 de juny la Casa de Cultura de Xàtiva acollirà la II Jornada Internacional d’Epidemiologia i Salut Pública “Ciutat de Xàtiva”. La cita, organitzada per la Universitat Internacional de València, VIU, conjuntament amb Global Omnium, Ascires i també Satse València, tractarà tems com el consum de drogues, la salut mental i alhora els plans de prevenció mitjançant un projecte d’anàlisi d’aigües residuals. I és que si alguna lliçó positiva ens va donar la pandèmia fou aquesta investigació a través d’aigües residuals. Xàtiva va ser, a més, pionera en aquesta matèria per preveure la situació epidemiològica amb una antelació de 10 o 15 dies.

La jornada s’encetarà a les 9:30 hores i a les 10 serà la ponència inaugural. La impartirà el professor de Dret de la UNED, Marco Teijón per a parlar de la responsabilitat penal i administrativa per la tinença i consum de drogues. Seguidament,  una taula redona sobre addicions i salut mental i el seu impacte als plans de prevenció.

Després d’una pausa, a les 11:45 tindrà lloc la presentació dels resultats del projecte d’investigació.

A les 12:15 serà el torn de la doctora Alicia Maceira, especialista en Cardiologia i directora mèdica d’Ascires.

La ponència de clausura, a càrrec del CEO de Global Omnium, Dionisio García versarà sobre l’anàlisi de contaminants emergents per a la vigilància de la salut pública.

Xàtiva acull el divendres la II Jornada d’Epidemiologia

Comarcal.TV

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés