Xàtiva adjudica el projecte de reforma de l’institut La Costera per un valor contractual que supera els 50.000 euros

Reprodueix vídeo

Xàtiva adjudica el projecte de reforma de l’institut La Costera

L’Ajuntament de Xàtiva ha adjudicat el contracte per a la redacció del projecte bàsic i d’execució, coordinació de seguretat i salut i direcció de l’obra de reforma del CIPFP La Costera. L’estudi redactor del projecte ha resultat ser Cor Asociados Arquitectos, d’Alacant. Autors dels projectes de l’hospital de dia i oncologia del Lluís Alcanyís o de l’IES Estació d’Ontinyent, entre d’altres. L’import de l’adjudicació és de 50.692,95 euros i el termini per a la redacció del projecte és de 6 mesos.

L’adjudicació del contracte es va produir el passat, 18 de setembre i ja s’ha celebrat una primera reunió a l’Ajuntament amb el representants de l’estudi d’arquitectura, Jesús Oliver. La direcció del centre educatiu, amb la seua directora Lidón Ahullana i el secretari Juan Antonio Mas. I l’alcalde Roger Cerdà, la tinenta d’alcalde Amor Amorós i el tinent d’alcalde Ignacio Reig, titulars de les delegacions d’Educació i Urbanisme, respectivament.

Cal recordar que aquestes obres del Pla Edificant de la Generalitat Valenciana estan dotades amb 1,5 milions d’euros. Incrementant-se en 250.000 euros el pressupost inicialment previst, a conseqüència d’una actualització dels preus derivada de l’increment del cost dels materials en els darrers mesos.

Entre les actuacions que es van a dur a terme es contempla la retirada i substitució de les cobertes de fibrociment. Així com la substitució de fusteries exteriors i l’adequació de diversos tallers i aules de la planta baixa amb revestiments i substitució de les instal·lacions existents.

També es produirà una notable millora pel que fa a l’accessibilitat del centre.

En aquest sentit, es millorarà la rampa de l’accés principal, s’habilitarà una entrada accessible per l’accés posterior i se salvaran els accessos a aules i tallers. També s’adaptarà l’accessibilitat als lavabos de la planta baixa, primera i segona planta.

Altres millores afectaran a l’adequació de la vorera perimetral de la façana nord i la formació d’una coberta accessible sobre el bloc que correspon a la cafeteria. També la formació d’una marquesina per a l’estacionament de bicicletes i recàrrega de bicicletes elèctriques al carrer acadèmic Maravall. Així com la substitució de la caldera per altra d’alta eficiència energètica amb sistema centralitzat de calefacció. O la formació d’una marquesina d’accés al bloc nord pel pati i la substitució de la marquesina d’accés a la cafeteria. I les instal·lacions de zones generals pel que fa al sanejament, baixants i conduccions d’electricitat.

A més a més, també es procedirà a la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques per a l’autoconsum amb compensació d’excedents, amb l’objectiu de reduir el consum energètic mitjançant energies renovables.

Xàtiva adjudica el projecte de reforma de l’institut La Costera

Comarcal.TV

Xàtiva adjudica el projecte de reforma de l’institut La Costera

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés