Xàtiva aprova el pagament del 50% de les ajudes a les festes de carrer

Reprodueix vídeo

Ajudes per a les festes de carrer de Xàtiva

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Xàtiva ha aprovat d’un total de 20.000 euros. El pagament del 50% de les ajudes corresponents a les subvencions de les festes de carrer de l’exercici 2023. El 50% restant es farà prèvia justificació de la subvenció concedida.

Són un total d’11 festes de carrer aquelles que s’han presentat a la convocatòria d’ajudes. Concretament es tracta de les festes dels carrers Sant Josep, Sant Cristòfol, barri de Sant Feliu, carrer Puig, carrer Blanc,  Ardiaca Alta i Menor Cuesta,  barri de l’Hort de Mora, Ardiaca Baixa i voltants, carrer Sant Gaietà, carrer Caputxins i Grup de Vivendes Manuel Casesnoves. La novetat d’enguany és que aquestes darreres festes del Grup Casesnoves es reprenen després d’alguns anys sense activitat. Gràcies a la iniciativa d’un grup de veïnes i veïns del barri que han agafat el testimoni de l’organització dels festejos.

Les festes de carrer de Xàtiva suposen una tradició molt arrelada a la cultura popular de la ciutat. La major part dels festejos es concentren després de la Fira de Xàtiva. Entre els finals del mes d’agost i setembre, allargant-se el calendari festiu fins a octubre, en alguns casos.

Les més matineres són les del barri de Sant Feliu, que coincideixen amb la celebració del patró de Xàtiva, l’1 d’agost amb processó pel barri. Ja en el mes d’octubre, les darreres festes en celebrar-se són les dels carrers Puig, Ardiaca Alta i Sant Joaquim.

Ajudes per a les festes de carrer de Xàtiva

Comarcal.TV

Ajudes per a les festes de carrer de Xàtiva

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés