Xàtiva arriba als 40 graus en l’inici de l’ona de calor que tocarà sostre aquest dimecres

Reprodueix vídeo

Xàtiva arriba als 40 graus

Xàtiva marcava aquest dilluns la temperatura màxima més alta de la Comunitat amb 40 graus en un inici de setmana marcat per l’ona de calor. Per què la capital de la Costera és considerada la caldera valenciana té la seua explicació en la ubicació geogràfica i l’afegiment de la humitat. Per les vesprades la xafogor es fa quasi insuportable degut a l’aire humit que arriba de la mar; una situació que es repeteix any rere any així que a la pregunta de si els xativins estan acostumats trobem tot tipus de rèpliques.

 

Davant l’alerta per calor, el Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat recomana no exposar-se en les hores centrals del dia, beure molta aigua i menjar fruita per a hidratar-se així com evitar els menjars copiosos i el consum d’alcohol però una cerveseta sempre guanya terreny i al cas de Xàtiva és quasi obligatori comptar amb piscina.

I l’ona de calor donarà demà dimecres els registres més elevats, a Xàtiva es sobrepassaran els 42 graus.

Als xativins se’ls anomena socarrats per l’incendi que la ciutat va patir per les tropes borbòniques el 1707 en el context de la guerra de Successió però aquest és un malnom que molt bé també pot fer referència a la calor que pateixen cada estiu.

Xàtiva arriba als 40 graus

Comarcal.TV

Xàtiva arriba als 40 graus

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés