Xàtiva celebra aquest divendres 16 de juny els actes en memòria de la Crema de la ciutat

Reprodueix vídeo

Xàtiva celebra els actes en memòria de la Crema de la ciutat

Xàtiva celebra aquest divendres els actes commemoratius al voltant de la Crema de la ciutat a mans de les tropes de Felip Vè, el 19 de juny de 1707.

A les 20 hores s’iniciarà des de la plaça Sant Jordi una cercavila que recrearà l’entrada de les tropes a la ciutat, amb un recorregut que finalitzarà a la plaça de la Seu. Participaran la Colla la Socarrà, el grup de Danses Socarrel, l’Associació Cultural «1707 Almansa Histórica» i l’Associació «Micalet del Regne de Valencia».

A continuació, a les 20:45 hores aproximadament, tindrà lloc l’acte institucional a la mateixa plaça de la Seu. Finalment la lectura de l’edicte de la Crema de Xàtiva i la participació de Teatre de la Lluna junt amb la veu de Manu Chàfer, la música d’Oscar Abellán i Gema Naval, i la participació de la Muixeranga de Xàtiva.

A més a més, dijous 15 de juny, es podran adquirir a la Casa de Cultura banderes de Xàtiva, un cost de 5 euros. Així la recaptació es destinarà a col·laborar amb les associacions culturals de la ciutat.

Xàtiva celebra els actes en memòria de la Crema de la ciutat

Comarcal.TV

Xàtiva celebra els actes en memòria de la Crema de la ciutat

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés