Xàtiva celebra una multitudinària romeria de Sant Josep

Reprodueix vídeo

Xàtiva celebra una multitudinària romeria de Sant Josep

Les falleres i fallers de Xàtiva lluïren el diumenge 19 de març els seus vestits tradicionals en la jornada especial dedicada a Sant Josep. A les 12 es celebrava la missa en l’ermita de mateix nom, ubicada en la pujada al castell; una volta finalitzada les diferents comissions baixarien en romeria fins l’Albereda Jaume I. Aquest és un acte únic que només es celebra a la capital de la Costera i tremendament participatiu, el que li va fer valdre, fa anys, la declaració de festa d’interès turístic autonòmic.  En aquesta romeria, que porta fent-se des de fa més de 80 anys participa el gremi de fusters, encarregats de dur la imatge.

Efectivament el 2019 naixia un nou acte faller: la romeria de pujada a Sant Josep que en poc de temps s’ha consolidat al calendari. En aquesta de baixada, la desfilada fou molt vistosa i es va gaudir d’un oratge esplèndid i d’unes temperatures pràcticament primaverals. El recorregut és, a més, d’una gran bellesa plàstica pel bell paratge coronat pel perfil del castell i les serpentejants corbes que s’omplin del colorit típic de la indumentària valenciana.

Les bandes de música acompanyaren a les distintes comissions que desfilaren seguint l’ordre de classificació dels monuments i per seccions. Tancarien tan singular acte, les falleres majors de Xàtiva, Noa Esplugues i  Laura Hernández, acompanyades per les seues Corts d’Honor. Finalment  els integrants de la junta local amb la seua presidenta, Celia Gorrita davant la imatge de Sant Josep. A més al seu darrere el president,  Félix Pont junt a l’alcalde i president nat de la JLF, Roger Cerdà.

Xàtiva celebra una multitudinària romeria de Sant Josep

Comarcal.TV

Xàtiva celebra una multitudinària romeria de Sant Josep

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés