Xàtiva commemorarà la Crema de la ciutat amb un gran espectacle el 21 de juny a la plaça de la Seu a càrrec e Teatre de l’Abast

Reprodueix vídeo

Espectacle per commemorar la Crema de Xàtiva

El divendres 21 de juny a les 22 hores, Xàtiva commemorarà la Crema de la ciutat. I ho farà amb un gran espectacle a la plaça de la Seu a càrrec de la companyia Teatre de l’Abast. Produït en gran part per professionals socarrats, comptarà amb música i dramatització en directe. I ens portarà des de la Crema fins als nostres dies de la mà de Vicent Andrés Estellés. Així que també aprofitarà per donar el tret d’eixida a la celebració dels actes per l’Any Estellés. Serà una proposta dinàmica i alhora commovedora per a tots els públics.

De Teatre de l’Abast forma part el xativí Ramón Ródenas, recentment reconegut amb el premi a millor interpretació per part de l’Associcació d’Actors i Actrius Professionals Valencians. Ell explica que anteriors espectacles ja s’han endinsat molt en l’urbicidi i que ara es contarà la històrica des d’una distància temporal.

Més d’un 80% de l’equip està format per xativins; entre ells també l’artista Cesc Roca que ha creat un cartell específic.

El cartell pica l’ullet a la iconografia xativina. Al centre trobem un font on es capbussa a Felip Vè cap per avall.

Aquest serà l’acte central però aquesta commemoració també compta amb una cita prèvia i altra posterior. El 19 de juny, dia de la Crema, es realitzarà un homenatge institucional a la pedra dels Maulets, els defensors de la ciutat durant el setge. A finals de juny o principis de juliol està previst el lliurament dels Premis Literaris Ciutat de Xàtiva.

Espectacle per commemorar la Crema de Xàtiva

Comarcal.TV

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés