Xàtiva convoca la Junta de Seguretat per coordinar el dispositiu especial de la Fira d’Agost 2023

Reprodueix vídeo

Dispositiu especial Fira d’Agost Xàtiva 

L’Ajuntament de Xàtiva ha convocat la Junta Local de Seguretat per coordinar el dispositiu especial de seguretat que s’ha establert amb motiu de la celebració de la propera Fira d’Agost 2023. A la reunió ha assistit la subdelegada del Govern a València, Raquel Ibáñez. Per part de l’Ajuntament, han participat l’alcalde Roger Cerdà i les tinentes d’alcalde, Amor Amorós i Xelo Angulo, qui ostenta la delegació de Seguretat Ciutadana. La Policia Local, Policia Nacional, Policia Autonòmica i Guàrdia Civil conformen el gros dels efectius d’aquest dispositiu.

Les mesures preventives tindran com objectiu que tota la ciutadania puga gaudir d’una Fira sense incidents i allunyada de qualsevol tipus de violència. A mésa  més per garantir la seguretat en els més de 100 esdeveniments que es van a celebrar tant en el Reial de la Fira s’implantaran controls d’alcoholèmia i drogues. Pel que fa el dispositiu contra la violència de gènere, es manté el desplegament de diferents punts violeta.També gràcies a la integració de la Policia Local en la xarxa VIOGEN, on els cossos de seguretat treballen de manera conjunta junt a professionals en l’àmbit de la lluita contra la violència masclista.

La Policia Local de Xàtiva reforçarà tots els torns de treball des del dia 11 fins al 20 d’agost. Tot el dispositiu de seguretat de Fira suposarà la mobilització de 250 efectius.

Es dedicaran, a més de les tasques pròpies de seguretat ciutadana al control de la venda ambulant il·legal. Tasques que també s’estenen a la prevenció del delicte, horaris de tancament del recinte firal i a la vigilància dels espais escènics.  Tanmateix les Policies Nacional i Autonòmica reforçaran aquests operatius, a més de col·laborar en els controls d’alcoholèmia i consum de substàncies estupefaents. A més a més, la Guàrdia Civil controlarà el trànsit als accessos a la ciutat i reforçarà la vigilància a l’àrea de Bixquert per evitar robatoris i ocupacions il·legals.

L’atenció a la lluita contra les agressions sexistes és una part significativa del dispositiu de seguretat.

El desplegaments dels punts violeta es basa en la concepció d’aquests com a espais de seguretat i de confiança destinats íntegrament a informar i atendre en cas d’agressió sexista. En aquests punts podem trobar promotores d’igualtat, psicòlogues i professionals destinades a ajudar i sensibilitzar contra aquesta problemàtica. Aquests punts violeta s’instal·len a espais amb confluència de públic. També s’activarà el protocol de barres que es va establir l’any passat per tal de disposar d’un sistema d’alerta i reacció ràpida davant de possibles agressions sexistes.

250 efectius de cossos de seguretat 

Comarcal.TV

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés