Xàtiva enceta al cementeri els treballs d’exhumació i identificació de les restes de 43 víctimes del franquisme amb subvenció de la Diputació

Reprodueix vídeo

Xàtiva exhuma i identifica a 43 víctimes del franquisme

Aquest dilluns han començat al cementeri de Xàtiva els treballs de localització, excavació, exhumació i identificació de les restes de 43 víctimes del franquisme. Soterrades en dues foses comunes i que foren afusellades en el paredó de la Casa Blanca. Una intervenció, subvencionada per l’àrea de Memòria Democràtica de la Diputació de València amb una dotació propera als 80.000 euros. I impulsada per l’Associació de Víctimes del Franquisme de la capital de la Costera i el consistori local. I a més a més, no es descarta que es puguen localitzar la fosa de les víctimes no identificades o reclamades del bombardeig de l’estació de trens de 1939.

Aquest també és un procés complex i emocionalment dur per als familiars que esperen trobar als seus éssers volguts en les foses IV i V del cementeri xativí. Tal i com s’ha pogut certificar a través dels documents consultats. També, una de les víctimes és Manuel Cháfer, dels “gallo d’Alboi”, germà de l’avi del cantaor Manu Cháfer, el “gallo”. Qui va oferir una sentida actuació a l’acte.

I un gran impuls per la memòria històrica és el que ha impulsat l’equip de govern de Xàtiva des del 2015. Amb tot tipus d’accions i l’enceta de la programació anual de “Record Permanent”.

Tanmateix, un exemple és la inauguració el passat mes de març de l’escultura “En defensa de la vida” realitzada per l’artista xativina Immaculada Abarca ubicada en l’avinguda Corts Valencianes, prop de l’escenari on foren assassinades més de 80 persones de la comarca durant la dictadura.

Xàtiva exhuma i identifica a 43 víctimes del franquisme

Comarcal.TV

Xàtiva exhuma i identifica a 43 víctimes del franquisme

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés