Xàtiva inaugura la Fira d’Agost amb la proclamació de la Reina, Reyes Camarasa i l’espectacle líric d’Ainhoa Arteta

Reprodueix vídeo

S’obri la Fira d’Agost de Xàtiva

La Fira d’Agost 2023 de Xàtiva alçava el teló el dilluns 14 d’agost per la nit amb l’acte de proclamació oficinal de la Reina, Reyes Camarasa. Seguit d’un espectacle líric de sarsuela amb la soprano Ainhoa Arteta i la mezzosoprano Nancy Fabiola Herrera junt a l’orquestra de cambra de solistes de València.

Aquesta és la fira per excel·lència de la Comunitat Valenciana i també la més antiga. On la ciutat es converteix en punt de visita obligatòria que poden passejar per les innumerables paradetes, muntar en les atraccions i gaudir amb les més de 100 activitats programades per l’Ajuntament.

Una Fira que serà, sens dubte molt especial per a la seua Reina, la jove Reyes Camarasa que va viure un dels actes més esperats amb el seu nomenament oficial. Ella fou l’última en desfilar fins a l’escenari i ho va fer acompanyada per Marc Hervás. Li precediren les seues dames d’Honor. Carla Boluda amb Joan Marzal. Marta Borredá acompanyada per Félix Artolá. Carolina Castelló amb Eloy Molina i Marta Díaz amb Gonzalo Leguizamon.

L’alcalde Roger Cerdà seria l’encarregat de lliurar a tots ells els distintius honorífics que els acrediten com a representats de la Fira d’Agost.

Seguidament la reina pronunciaria un emotiu discurs on va recordar als seus iaos, que foren els que l’inculcaren l’estima per aquesta festa.

La vetllada, que s’encetaria amb imatges del passat, de la Fira de 1920, va estar conduïda per Anna Alborch. Va comptar també amb l’actuació de Pep Gimeno Botifarra. Qui interpretaria una havanera i delectaria als presents amb versaes sobre la Fira.

A dormir encara no tocava perquè seguidament el públic que omplia la Murta ve tenir el privilegi d’escoltar a dos de les cantants espanyoles més internacionals de tots els temps. Habituals en les millors sales d’òpera: Ainhoa Arteta i Nancy Fabiola. Dos grans veus que oferiren un repertori fresc i variat amb romanços populars de sarsuela, boleros, tangos i musicals de Broadway.

S’obri la Fira d’Agost de Xàtiva

Comarcal.TV

S'obri la Fira d'Agost de Xàtiva

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés