Xàtiva inaugura l’hospital de dia oncològic

Reprodueix vídeo

Xàtiva inaugura l’hospital de dia oncològic

El Conseller de Sanitat Universal i Salut Pública, Miguel Mínguez, ha visitat l’hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva per tal d’inaugurar l’hospital de dia oncohematològic que prestarà servei a tot el departament de salut Xàtiva-Ontinyent i que ha suposat una inversió de més d’1,2 milions d’euros, als quals cal sumar 400.000 més per a la dotació d’equipament.

La zona, de quasi 1000 m2 compta amb 6 consultes mèdiques i 1 d’infermeria, 2 habitacions individuals equipades per facilitar l’aïllament en cas de ser necessari i una sala de tractaments amb 24 butaques d’última generació i 8 llits.  A més inclou una ampla zona d’espera amb recepció, control i infermeria i altra de preparació de tractament.

Un nou servei necessari ja que en un any poden necessitar tractament d’aquest tipus unes 14.000 persones de tot el departament.

A més de l’obertura de l’hospital de Dia, el conseller ha posat en valor i presentat el nou Pla d’Ordenació de l’Hospital de Xàtiva. Comptarà amb un pressupost de 75 milions d’euros per a reformar la infraestructura i ampliar-la la superfície en un 27% més. Permetrà augmentar uns 30 llits fins arribar pràcticament als 300 a més de modernitzar i adaptar els espais amb la més alta tecnologia.

Està previst que en aquest 2023 es realitzen els projectes per a la nova construcció, els quals estaran dotats amb 3 milions d’euros. Per tal de poder calendaritzar posteriorment l’execució de totes les accions. Aquest Pla director contempla també la creació de 20 consultes externes més, amb les quals s’arribarà vora al centenar.

Mínguez també ha recordat que en l’última planificació de recursos humans, al departament se’l va dotar amb 275 nous professionals i es va ampliar la dotació de tecnologia.

Xàtiva inaugura l’hospital de dia oncològic

Comarcal.TV

Xàtiva inaugura l’hospital de dia oncohematològic

 

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés