Xàtiva inaugura un nou espai memorístic

Reprodueix vídeo

Xàtiva inaugura un nou espai memorístic

Aquest dimarts 28 de març, en el dia de les víctimes de la Guerra Civil i del franquisme instaurat pel Consell ha tingut lloc a Xàtiva la inauguració d’un nou espai memorístic; es tracta de l’escultura de nom “En defensa de la vida” de l’artista Inmaculada Abarca. La peça recorda les vides de les 81 persones injustament assassinades durant la dictadura per part del bàndol franquista on trobem veïns de Xàtiva però també d’altres localitats.

L’escultura ja llueix a l’Avinguda Corts Valencianes, situada molt a prop de la Casa Blanca, escenari on es perpetraren un nombre important d’assassinats.

Aquest fou un acte molt emotiu que fa realitat un projecte que arrancava en setembre del 2019.

Finalment l’escultura, que començava a muntar-se el dilluns de  matí, té una alçada d’uns 4 metres i està realitzada en acer corten. A més els rostres formen una espècie de corona amb branques que sorgeixen de la terra i estableixen una relació de protecció.

L’acte, que va comptar amb l’actuació de Miquel Gil finalitzava.  La col·locació als peus de l’escultura de tres corones de llorer junt amb nombroses flors dipositades per part del púbic assistent.

Xàtiva inaugura un nou espai memorístic

Comarcal.TV

Xàtiva inaugura un nou espai memorístic

 

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés