Xàtiva, Ontinyent, Bocairent i Énguera reben el distintiu de Municipis Turístics i Bellús el de festa d’interès autonòmic per la festa al Crist de la Bona Mort

Reprodueix vídeo

Municipis Turístics de la Comunitat Valenciana

Xàtiva, Ontinyent, Bocairent i Énguera han sigut quatre dels vuit municipis distingits. Els que han rebut de mans de la consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, el reconeixement que els acredita com “Municipis Turístics de la Comunitat Valenciana”. Però, a més, la festa en honor al Santíssim Crist de la Bona Mort de Bellús també ha rebut la distinció d’Interès Turístic Autonòmic.

Un reconeixement que posa en valor el treball realitzat pels ajuntaments i les distintes associacions i federacions que impulsen el desenvolupament de les festes de la província. És el cas de Bocairent, una de les majors joies de la Comunitat Valenciana. Un poble amb encant i amb un gran patrimoni històric.

I als seus encants turístics es suma la varietat de propostes que es desenvolupen al llarg de l’any. Un exemple? la Fira Comercial que tindrà lloc aquest 21 i 22 d’octubre amb prop de 75 estands.

El cas de Bellús és també notori però és que la processó al Crist de la Bona Mort és ben especial al combinar la religiositat amb la pólvora i els coets.

Per Ontinyent foren les regidores Sayo Gandia i Àngels Muñoz les encarregades d’arreplegar la distinció. La ciutat ha aconseguit arribar a la xifra mínima estimada de 102.000 turistes anuals i de tenir les places d’allotjament i segona residència mínimes. Però a més, la capital de la Vall va incloure al voltant de mig centenar de recursos de primer ordre al catàleg autonòmic e Bens d’Interés Turístic. Alguns són el Palau de la Vila, les esglésies, l’ermita de Santa Ana, també el paratge del Pou Clar, el Museu del Tèxtil o la Fira de Novembre.

Al cas de Xàtiva les encarregades d’arreplegar la placa han estat les tècniques de turisme de l’Ajuntament, Maria Dolores Cazaurang i Sara Ferrando. Als últims anys la capital de la Costera ha elaborat el nou Pla Estratègic de Turisme i també el Pla de Sostenibilitat Turística. Plans que han fet adaptar el municipi al nou marc turístic de la Comunitat Valenciana.

Municipis Turístics de la Comunitat Valenciana

Comarcal.TV

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés