Xàtiva presenta la programació de les falles 2023

Reprodueix vídeo

Xàtiva presenta la programació de les falles 2023

Xàtiva ha presentat la voluminosa programació de les falles 2023 que incorpora important novetats com les des festes pre-falles. Tant per al públic en general com per a la gent gran que tindran lloc el cap de setmana previ. Així el dissabte 1 de març es dispararà la primera mascletada a càrrec de Hermanos Caballer. A partir de les cinc de la vesprada una festa DJ envairà la plaça del Mercat.

Un dinar que es celebrarà al Jardí de la Pau amenitzat amb orquestra i amb 500 places disponibles. Els tiquets es podran arreplegar del 6 al 9 de març pel matí al museu faller.

A més de la mascletà del dia 11, el Jardí de la Pau acollirà altres sis de forma ininterrompuda entre el 14 i 19 de març a les 14 hores. A més, el divendres 17 a les onze de la nit tindrà lloc una Nit del Foc amb disparada d’un castell des de les demarcacions de cadascuna de les comissions i el dissabte 18 a les deu i mitja, hi haurà altra nit del foc.

La programació fallera pròpiament dita s’enceta aquest dissabte amb la Crida. A les 8 del matí serà la macrodespertà pels carreres de Xàtiva i a les 12 l’acte contra la violència de gènere.

Una crida que tornarà a comptar amb la projecció d’un vídeo-mapping a la façana de l’Ajuntament; ja a les vuit i mitja s’inaugurarà l’exposició del ninot a la Casa de Cultura.

Ja en març, el diumenge 5 esta prevista la romeria de pujada a Sant Josep a partir de les deu i mitja del matí.

En la setmana fallera es succeiran les activitats habituals: visita de la JLF a la plantà de les falles el dia 15; entrega de premis el 16; la visita oficial a les falles el dia 17; per al 18 l’ofrena de flors a la Mare de Déu de la Seu i per al 19, missa en honor a Sant Josep amb posterior baixada en romeria i Nit de la Cremà.

Altra novetat és la col·locació d’urinaris públics a la vorera de l’Avinguda Selgas. Entre les escales dels jardí de la Pau i el bar Moncho amb capacitat per a 28 persones.

Com veiem i després d’anys molt durs per al col·lectiu, aquestes sí són ja les falles de la normalitat i al cas de Xàtiva tenen un gran compromís per la igualtat.

L’últim acte serà el divendres 24 de març amb el lliurament dels premis Cadafal 2023 als artistes guanyadors de cada secció.

Xàtiva presenta la programació de les falles 2023

Comaral.TV

Xàtiva presenta la programació de les falles 2023

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés