Xàtiva recorda a les víctimes del bombardeig de l’estació de trens de 1939

Reprodueix vídeo

Xàtiva recorda a les víctimes del bombardeig

Aquest diumenge 12 de febrer, Xàtiva ha celebrat el tradicional acte institucional en record de les víctimes del bombardegi a l’estació de tren per part de l’aviació feixista italiana que va tenir lloc tal dia com aquest però de 1939. En aquella tràgica jornada, un dels capítols més negres de la història de la ciutat van morir 145 persones i més de dues-centes van resultar ferides, uns fets que romanen en la memòria col·lectiva dels xativins però que han de ser coneguts per les generacions més joves. L’esplanada de l’estació de trens ha acollit aquest homenatge que ha comptat, amb les intervencions de la consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo;  l’alcalde Roger Cerdà,  la regidora de Memòria, Raquel Caballero i la vicepresidenta del CJX Alexandra Boluda. Entre els assistents veiem a familiars de les víctimes del bombardeig i representants d’organitzacions memorialistes.

Un acte que la consellera reivindicava com una exigència democràtica de recuperació de la memòria perquè representa l’antídot contra l’oblit.

 Apart de les víctimes que foren assassinades també són víctimes les famílies que durant molt anys han viscut els fets en silenci.

 Enguany la lectura del manifest corre a càrrec de l’escriptor i periodista Paco Cerdà i també s’ha comptat amb l’actuació de Pep Gimeno Botifarra. L’acte concloïa amb amb l’emotiva ofrena floral al monument “Aixopluc” en memòria de les víctimes, obra de l’artista xativí, Miquel Mollà.

Xàtiva recorda a les víctimes del bombardeig

Comarcal.TV

Xàtiva recorda a les víctimes del bombardeig

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés