Xàtiva reivindica la figura sanitària al Centre d’Educació Especial Pla de la Mesquita

Reprodueix vídeo

Un professional sanitari per al CEE Pla de la Mesquita

El passat dijous, 6 de juliol,  va tindre lloc la reunió del Consell Escolar de Xàtiva per tal de tractar diversos assumptes referents al funcionament dels centres educatius. Un acte que va servir per presentar a la nova regidora d’Educació, Amor Amorós. Tot i que l’anterior regidora d’Educació, Lena Baraza, continuarà formant part del Consell com a vocal de la representació municipal.

El Consell va aprovar per unanimitat donar suport a la reivindicació del centre d’Educació Especial Pla de la Mesquita referent a la sol·licitud remesa a les Conselleries d’Educació i de Sanitat. Demanant que el col·legi compte amb un professional sanitari durant tota la jornada escolar.

El centre va presentar el passat mes de setembre les necessitats d’infermeria. Donat que compten amb 54 alumnes dels quals 34 necessiten cures especials com ara  medicació en horari escolar, la necessitat de ser alimentats per sonda o problemes amb malalties com ara la diabetis o l’epilèpsia.

Aquesta figura està recollida en l’Ordre del 29/07/2009 de la Conselleria de Sanitat. Que diu que els centres d’Educació Especial comptaran amb un professional d’infermeria dins del centre i en horari escolar. La llei 10/2014 de 29 de desembre de la Generalitat, referent a la Salut, assenyala en el seu article 59.8 que els centres docents específics d’educació especial estaran dotats de personal d’infermeria. Que dependrà orgànicament del departament sanitari corresponent.

Al Consell Escolar també es van escollir per unanimitat els festius locals a sol·licitar a la Conselleria d’Educació de cara al proper curs 2023-2024.

D’altra banda, també s’anunciava que el proper curs es mantindran totes les activitats. Que s’han anat impulsant en els darrers quatre anys tant des del departament d’Educació com des d’Igualtat.

Un professional sanitari per al CEE Pla de la Mesquita

Comarcal.TV

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés