L’Arxiu Municipal de Xàtiva rep una subvenció de 23.500 euros per a la digitalització i restauració de documents

Reprodueix vídeo

Xàtiva rep una subvenció de 23.500 euros per a la digitalització

L’Arxiu municipal de Xàtiva ha rebut una subvenció de 23.480,79 euros per part de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport destinada a la digitalització i la restauració de documentació històrica i la millora de les instal·lacions. Es tracta del municipi que major ajuda ha rebut d’entre els 79 beneficiaris.

Des de novembre de 2022, l’arxiu municipal ha realitzat diverses accions destinades a la millora de l’equipament de les instal·lacions, així com actuacions per assegurar la correcta conservació i prevenció del deteriorament del patrimoni cultural. Aquesta ajuda econòmica suposa una eina pressupostària essencial per al correcte funcionament de l’arxiu, ja que amb la quantitat rebuda (el doble que l’any passat) es finançarà pràcticament la totalitat del servei.

Entre les accions dutes a terme es troben el servei de digitalització de documentació històrica del Fons Ripalda. Compta amb 350 unitats documentals que abasten un marc cronològic de l’any 1448 fins el 1892 amb valuosa informació de caràcter genealògic. Del desenvolupament urbà de la ciutat així com del govern municipal i de la seua administració. A més a més també es va restaurar un llibre de l’any 1759 del frare carmelita Fr. Luis Cirilo Goterris. Així com padrons i rendes des de 1792 fins 1936.

Altres accions són l’adquisició de prestatgeries metàl·liques i d’un plotter multifunció professional per a l’escaneig i impressió de documents en gran format. A l’objecte de proporcionar l’equipament necessari per atendre les peticions ciutadanes i els requeriments dels tècnics municipals d’urbanisme.

Cal destacar que també han rebut ajudes altres arxius de la Costera i la Canal que formen part del servei mancomunat. Es tracta dels arxius de Barxeta (1.058 euros), Énguera (14.591 euros), La Font de la Figuera (1.897 euros), Moixent (17.048 euros), Montesa (795 euros) i Vallada (3.125 euros).

Xàtiva rep una subvenció de 23.500 euros per a la digitalització

Comarcal.TV

Xàtiva rep una subvenció de 23.500 euros per a la digitalització

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés