Xàtiva rugeix amb la 70 edició del Trofeu de Velocitat que corona a Aitor Cremades en Supermotard, a Jordi Gorba, doblet en 80 i Espí en Clàssiques

Reprodueix vídeo

Xàtiva celebra el 70 Trofeu de Velocitat

El primer dia de la Fira de Xàtiva, el 15 d’agost durant tot el matí aquest és el seu so característic. És el rugir de les motos dels 74 pilots participants al Trofeu de Velocitat Fira d’Agost, la carrera urbana més antiga d’Espanya que enguany complia ni més ni menys que 70 edicions i on Aitor Cremades va triomfar en Supermotard. Jordi Gorba aconseguia el doblet en 80 cc i Juan Carlos Espí seria primer en Clàssiques.

Com era de preveure la carrera de Xàtiva no va deixar indiferent a ningú i la competitivitat i l’emoció foren màximes amb lluites en cada centímetre de l’asfalt. I és que aquesta és una prova que sempre atrau a propis i estranys gràcies a l’immillorable organització del Club Moto Ruta Xàtiva que treballa a destall i fins última hora per deixar llest el circuit.

A més del nombrós públic i que es compten per milers també van estar ací pilots de renom com Iván Ortolá, del Mundial de Moto3 i llegendes del món de les dues rodes com “Aspar” i autoritats com el president de la Generalitat, Carlos Mazón.

Anant a l’estrictament esportiu, Jordi Gorba, pilot nascut en Carlet va aconseguir per primera vegada fer doblet imposant-se en 80 Pro Series i GP. En sèries i a les primeres voltes va liderar Vicente Pérez fins que va caure i Gorba es posava primer per a guanyar. En GP Pérez es distanciava de tots però aquesta vegada tampoc va tenir sort i a poc per al final va tenir problemes i quedava tercer. Gorba guanyava amb De la Dueña en segona posició.

En Clàssiques, Juan Carlos Espí fou el més ràpid als cronometrats. Isidro Tarrasó i Jorge Santiago Cabanes tancaren el top tres. En carrera aquests mateixos pilots foren també els que rodaren en cap en les mateixes posicions que al crono. Els tres pujarien al pòdium com protagonistes de la carrera. Josep Blau, quart en aquesta categoria fou el millor pilot local de l’edició 2023.

Els cronos de Supermotard deixaren a Aitor Cremades com l’home de la pole mentre que Lucas Torres es conformaria amb ser segon i Quique Hernández tercer. Molt estretes han estat les coses en carrera amb els pilots rodant enganxadíssims i amb un ritme alt. Cremandes aguantaria les escomeses de Vicente Juan i de Torres que volia guanyar en la seua primera participació en Xàtiva. Amb el pas de les voltes, Aitor aconseguia distanciar-se dels seus rivals més immediats però quan faltaven tres, Vicente Juan l’ha passat per començar una batalla molt emocionant que ha arrancat els aplaudiments del públic. Amb la bandera de quadres onejant, Cremades s’ha emportat la victòria, Juan ha sigut segon i Torres, tercer.

Enguany el 70 Trofeu de Velocitat ha homenatjat a Diego Cháfer Herrero, un dels impulsors del Moto Ruta.

El seu net Marcos va recollir la placa; també es va recordar a José Luis Macías, desaparegut en març que fou durant anys tresorer de la Federació valenciana de Motociclisme, organitzador de la carrera xativina i a més dirigent del Moto Ruta. Ja en pòdium fou homenatjat Salvador Carsí, de Canals, vinculat a Ricardo Tormo, mecànic, pilot i sempre disposat per a ajudar en aquesta cursa.

Com novetat i per a commemorar aquesta 70 edició s’ha dissenyat aquest trofeu especial, creat per Vicent Tormo.

Xàtiva celebra el 70 Trofeu de Velocitat

Comarcal.TV

Xàtiva celebra el 70 Trofeu de Velocitat

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés