Ximo Puig afirma que la Llei Antidespoblament donarà un marc estable a les mesures de reactivació de les àrees en risc

Reprodueix vídeo

Ximo Puig afirma que la Llei Antidespoblament donarà un marc estable a les mesures de reactivació de les àrees en risc

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha avançat que la llei contra el despoblament en la Comunitat Valenciana proporcionarà un marc estable i estructural a les mesures de reactivació per a àrees en risc de despoblació. Així ho ha destacat en l’obertura en la Universitat Jaume I del I Encontre Nacional de Càtedres i Centres d’Estudis sobre Despoblació que situa a la Comunitat com pol de solucions davant la fractura territorial que travessa Europa. També ha defès que la despoblació és un problema d’àmbit global que mereix resposta europea, estatal, autonòmica i locat. També afirma que no deu desaparèixer de l’agenda pública.

Per donar eixes respostes va nàixer fa 1000 dies l’Agenda Valenciana Antidespoblament que presenta ja resultats visibles.

Iniciatives ja posades en marxa com la instal·lació de caixers en 124 pobles sense bancs o els serveis Itinerant d’autònoms en ruta; la recuperació del teixit humà i empresarial amb el programa Reviu. Esta es per a emprar a famílies que es traslladen a pobles menuts i el recolzament ferm a empreses del territori. També es troba la Ruta 99 que uneix els pobles de menys de 100 habitants i la Xarxa de Punts Nets. Açò fomenta el turisme sostenible. A més també ha al·ludit als avantatges fiscals com les deduccions en IRPF d’entre 300 i 540 euros per família i de fins 9.000 euros en empreses de zones despoblades.

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés