La cremà de Xàtiva tanquen unes falles històriques

Reprodueix vídeo

La cremà de Xàtiva tanquen unes falles històriques

Després d’haver superant distintes adversitats durant els últims anys aquestes han sigut unes Falles històriques. Amb la Nit de la Cremà, Xàtiva dona per concloses unes festes que quedaran gravades en la memòria durant molts anys. L’esplèndid oratge, la presència de molt de públic i la tornada a una completa normalitat han marcat unes festes que, com sempre, demostren que són capaços de renàixer de les cendres.

 Les Falles de Xàtiva, les segones més antigues després de les de València s’han convertit en un gran reclam turístic i cultural. Aquest és, a més, el col·lectiu més nombrós de la ciutat i fallers i falleres han participat massivament en els acte programats.

Com cada 19 de març, els màxims representants acudiren a les demarcacions guanyadores en aquest 2023 per ser testimonis dels grans espectacles de foc que donen sentit a la festa.

A les deu de la nit fou moment de vore cremar la falla infantil d’Abú Masaifa, obra de Bernardo Estela i a la una de la matinada molt de públic es desplaçaria fins el Raval per tancar el cicle al millor monument faller de la ciutat. Ací seria la Fallera Major de Xàtiva, Laura Hernández, l’encarregada de botar-li foc. La comissió tornava a assaborir l’anhelada glòria que des del 2018 se li resistia en la Secció Especial i en aquest 2023 no ha hagut millor forma de festejar el seu 50 aniversari.

“Vikingades” ha sigut el nom d’aquest espectacular cadafal; obra de l’artista alzireny Ferni Llopis sobre un projecte de Miguel Santaeulalia que des de l’esbós inicial ja partia com favorita. Aquesta ha sigut per tant una nit inoblidable per al seu president. Javier Santamargarita, per a la Fallera Major Paula Gallego  i per a cadascun dels seus membres. I també per a tot el col·lectiu i per a una ciutat de llarga tradició fallera.

 I així les cendres donen pas a un nou cicle faller perquè encara que sone a tòpic. Xàtiva ja pot donar la benvinguda a les Falles del 2024.

La cremà de Xàtiva tanquen unes falles històriques

Comarcal.TV

La cremà de Xàtiva tanquen unes falles històriques

 

 

 

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés