Pep Gimeno “Botifarra” millor disc de folk

Reprodueix vídeo

Pep Gimeno “Botifarra” millor disc de folk

El cantaor de Xàtiva Pepe Gimeno “Botifarra” s’ha fet amb el guardó al millor disc en la categoria folk per “Ja ve l’aire” als 25 Premis de la Música Catalana, els Enderrock. Aquest nou treball es va estrenar en directe omplint Les Arts de València i el proper 21 d’abril es presentarà a la seua ciutat, a Xàtiva. Dins del Festival Música i Lletra i amb la seua  nova banda composta per Tóbal Rentero, Jordi Pastor, Robert Moreno, Miquel Pérez i Martina Sabariego.

El nou disc, que porta el mateix títol que el primer senzill “Ja ve l’aire” compta amb onze cançons i tres sàmplers. Inspirat i nodrit per la música popular, gira al voltant de la dona i de fet compta amb diverses veus femenines com les de Judit Neddermann, Maria Arnal, Noelia Llorens “Titana”, Carmen París o la mateixa filla de Botifarra, Miriam Gimeno. En l’espectacle podem trobar la recuperació de melodies tradicionals i de les cançons de magatzem i de treball. A més arranjaments i revisions per adaptar-les al moment actual i aportar-los una sonoritat contemporània sense perdre de vista les bases de la cançó d’arrel.

En definitiva aquest onzè disc ret un gran homenatge a les dones treballadores, custòdies principals d’aquest aixovar cultural i esdevé. Segurament, en el disc més poderós i emotiu de la seua llarga trajectòria.

Pep Gimeno “Botifarra” millor disc de folk

Comarcal.TV

Pep Gimeno “Botifarra” millor disc de folk

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés